Hyundai Kona na struju imaće autonomiju do 470 km

Električna verzija ovog malog SUV modela biće predstavljena 27. februara.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 07.02.2018.

14:42

Hyundai Kona na struju imaće autonomiju do 470 km
Hyundai Kona sa elektriènim pogonom (tizer)

Hyundai Kona na elektro pogon imaće online prezentaciju nekoliko dana pre početka auto-salona u Ženevi na kome će automobil biti prikazan široj publici.

Proizvođač je uoči premijere objavio “tizer” fotografiju koja ne otkriva mnogo o spoljašnjosti vozila, ali je saopštio mnogo važniji detalj – podatak o autonomiju u vožnji.

Kako kažu u korejskoj kompaniji, Kona Electric biće dostupna u dve verzije koje će se razlikovati po snazi, a jači od dva agregata biće “jedan od najsnažnijih električnih motora u savremenim automobilima na struju koji se mogu naći na tržištu”.

Hyundai kaže da će električna Kona moći da pređe i do 470 km sa punim baterijama (prema novom WLTP test standardu), što je takođe jedan od najboljih rezultata kada je reč o aktuelnim električnim modelima.

Više detalja biće poznato 27. februara, a nakon svetske premijere, Kona Electric stiže u evropske prodajne salone u leto 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: