Ofanziva se nastavlja: Škoda najavljuje treći SUV

Češki proizvođač predstaviće na sajmu u Ženevi koncept Vision X kao uvod u novi, mali produkcijski SUV model.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2018.

10:09

Ofanziva se nastavlja: Škoda najavljuje treći SUV

Posle velikog Kodiaqa i kompaktnog Karoqa, u pripremi je treći Škodin SUV, koji će u gami ovog proizvođača zauzeti poziciju ispod prethodna dva. Obrisi novog SUV-a naziru se na dizajnerskim skicama koncepta Vision X koje je Škoda objavila uoči svetske premijere zakazane za početak marta.

Dizajn spoljašnjosti prati aktuelni stilski jezik Škodinih vozila, a budući serijski model biće u klasi sestrinskih potkompaktnih SUV automobila, kao što su Seat Arona (zasnovana na Ibizi) i najavljeni Volkswagen T-Cross (baziran na modelu Polo).
U Škodi koncept Vision X opisuju kao "urbani krosover", dok crtež koji prikazuje kokpit otkriva moderno dizajniranu kabinu, sa velikim ekranom osetljivim na dodir i gotovo bez ijedne fizičke komande.

Umesto klasične instrument table sa analognim pokazivačima, odabrana je digitalna, koja se već može opciono naručiti u serijskom modelu Karoq.

Više detalja o konceptu Vision X biće poznato nakon ženevske premijere, početkom marta.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: