Audijeva ofanziva modela u 2018.

Audi je najavio da će u tekućoj godini predstaviti po jedan novi model na svake tri nedelje.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 30.01.2018.

14:01

Audijeva ofanziva modela u 2018.
Audi Q8 Concept iz 2017.

Očekuje se da u 2018. nemački proizvođač lansira čak 17 modela, a već se zna da su među njima najnovija generacija Audija A6 i potpuno novi kupe krosover Q8.

Audi još treba da zvanično potvrdi dolazak druge generacije modela A1 Sportback i SUV-a Q3, čija aktuelna verzija je restilizovana 2014, kao i potentnijeg SQ2.

Najmanji Audi u gami – hečbek A1, u drugoj generaciji ostaje bez varijante sa 3 vrata, pa će kupcima biti ponuđen isključivo kao Sportback sa 5 vrata. Biće postavljen na MQB mehaničku plaftormu VW grupe i trebalo bi da poraste u dužinu u odnosu na prvu generaciju.

Proizvodnja Audija A1 seli se iz Belgije u Seatovu fabriku Martorel u Španiji.

Što se tiče Audija SQ2, u pitanju je nova najsnažnija, S varijanta najmanjeg krosovera nemačkog proizvođača.

Očekuje se da za pogon bude upotrebljen isti 2.0 turbo benzinac koji pokreće S3 Sportback i S3 Sedan, pa bi automobil trebalo da razvija oko 300 konjskih snaga i oko 380 Nm. Quattro pogon na sva 4 točka biće standard.
Najvažniji od navedena tri nova modela za Audi svakako je Q3 druge generacije. Takođe baziran na MQB platformi, ovaj kompaktni SUV/krosover biće na raspolaganju kupcima sa paletom četvorocilindarskih turbo benzinskih i dizel motora.

Trocilindraš bi mogao da se nađe u osnovnoj verziji modela, a ponuda će obuhvatiti i plug-in hibrid. Nešto kasnije, Audi će na tržište izbaciti sportsku varijantu RS Q3, najverovanije sa petocilindarskim benzincem.

Pored spomenutih modela, Audi će u 2018. lansirati i potpuno električni E-Tron krosover, a fanovi se nadaju da će se pojaviti i RS Q5.

U planu je i Audi RS5 Sportback, a spekuliše se i o novom bazičnom Audiju R8 koji bi isopod haube imao 2.9 litarski V6 biturbo iz modela RS4.

Prva prilika da vidimo neki od navedenih novih modela planiranih za 2018. biće predstojeći sajam automobila u Ženevi.

Izvor: Indianautosblog

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: