Prvi Ferrari SUV već krajem 2019.

Iako je direktor FCA Serđo Markione pre nekoliko meseci rekao da će biti potrebno oko 30 meseci dok ne počne proizvodnja prvog Ferrarijevog SUV modela, on se očekuje na putevima već krajem 2019.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.01.2018.

16:55

Prvi Ferrari SUV već krajem 2019.
Hipotetièki Ferrarijev SUV / krosover (Ilustracija: Theophilus Chin)

Verovatno motivisani odličnim prijemom Lamborghinijevog super-SUV Urusa, u Maranelu su ambicije porasle pa će njihov odgovor stići šest meseci ranije nego što je najavljeno.

Iako Markione priča da se ne plaši konkurencije Urusa, uprkos njegovih 660 KS iz biturbo V8 motora i pogona na sva četiri točka, jasno je ko će biti glavni konkurent.

Najbrži SUV je i dalje iz njegove porodice, Alfa Romeo Stelvio je ostvario najbolje vreme na Nirburgringu za sad, ali nema sumnje da će ga Urus nadmašiti kad izađe na stazu.

S obzirom na to, i Markioneova nedavna izjava da će Ferrari imati najbrži SUV kad se pojavi, jasna je da je njegov cilj da nadmaši Lamborghini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: