Nova A klasa premijerno 2. februara u Amsterdamu

Prva "tizer" fotografija spoljašnjosti otkriva novi dizajn farova inspirisan Conceptom A Sedan i novim Mercedesom CLS.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.01.2018.

10:02

Nova A klasa premijerno 2. februara u Amsterdamu

Pored toga, na fotografiji se vide dnevna LED svetla u obliku bumeranga, koja su integrisana u prednje svetlosne grupe automobila.

Mercedes je prethodno otkrio kako izgleda unutrašnjost nove A klase, pa je sve manje nepoznanica kada je reč o dizajnu ovog automobila.

Nagoveštena je i paleta motora - bazični dizelaš je Mercedes A160d, a osim ovog 1.5 dizel agregata, u ponudi će biti još tri dizel jedinice. Kupci koji se odluče za benzinca moći će da biraju između pet standardnih opcija i 2 AMG modela visokih performansi – slabiji A35 i potentniji A45 sa preko 400 konjskih snaga.
Interesantno je da će A klasa po prvi put moći da se naruči u varijanti sa plug-in hibridnim pogonom, sa autonomijom od 50-ak km u čisto električnom modu.

Izvesno je da će jedan od benzinaca u A klasi biti novi 1.3 litarski agregat razvijen u saradnji sa kompanijom Renault.

Ovaj četvorocilindraski turbo motor u Renault modelima biće dostupan u tri varijante: sa 115 ks i 220 Nm, sa 140 ks i 240 Nm, i u najjačoj verziji, sa 160 ks i 260 Nm, a ostaje da se vidi koje od navedeni opcija će se naći u novoj A klasi.
Više tehničkih detalja biće poznato 2. februara, nakon "online" premijere, dok će se nova A klasa prvi put pijaviti pred širom publikom na sajmu automobila u Ženevi u martu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: