Mercedes CLA za 2019. na zimskom ispitu (FOTO)

Nova generacija najmanje Mercedesove kupe limuzine "uhvaćena" je objektivom fotoaparata tokom testova u snežnim uslovima.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

15:09

Mercedes CLA  za 2019. na zimskom ispitu (FOTO)
Foto: Automedia, Carpix

CLA je jedan od kompaktnih modela nemačkog proizvođača koji su svojom pojavom doprineli prodajnom bumu Mercedesa u poslednjih nekoliko godina.

Nova generacija A klase hečbek, kao predvodnik ove porodice kompaktnih Mercedesa, imaće svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi (8-18. marta), dok će naslednik aktuelnog CLA biti predstavljen 2019. godine.
Foto: Automedia, Carpix
S obzirom da se u međuvremenu očekuje premijera A klase sedan, sledeći CLA biće nešto većih dimenzija od sadašnjeg, kako bi se napravilo mesta za novu najmanju limuzinu u gami Mercedesa.

Iako su prototipovi novog CLA na fotografijama prekriveni "kamuflažom", pretpostavlja se da se ispod maskirnog sloja krije već dovršena karoserija budućeg serijskog modela.
Foto: Automedia, Carpix
O dizajnu je možda prerano govoriti, ali će novi CLA najverovatnije ličiti na manju verziju novog Mercedesa CLS, koji je imao premijeru u novembru 2017.

Što se tiče unutrašnjosti, ona će biti veoma slična enterijeru nove A klase, čije fotografije je Mercedes objavio još u decembru.

To znači da će se u skupljim paketima opreme umesto klasične, analogne, nalaziti digitalna instrument tabla, koja će vizuelno biti spojena sa centralnim ekranom multimedijalnog sistema.
Foto: Automedia, Carpix
Novi Mercedes CLA biće postavljen na unapređenu MFA mehaničku platformu sa prednjim pogonom, koju će koristiti svi kompaktni modeli ovog proizvođača.

Motorizacija će takođe biti zajednička sa budućom A klasom hečbek. U ponudi će najverovatnije biti četiri dizelaša (osnovni 1.5 litarski u modelu CLA160d), dok će kupci koji se odluče za benzinca moći da biraju između pet standardnih opcija i 2 AMG modela visokih performansi – slabiji CLA35 i potentniji CLA45.
Foto: Automedia, Carpix
Očekuje se i varijanta sa plug-in hibridnim pogonom, sa autonomijom od 50-ak km u čisto električnom modu. Izvesno je da će jedan od benzinaca u budućem CLA biti novi 1.3 litarski agregat razvijen u saradnji sa kompanijom Renault.

Ovaj četvorocilindraski turbo motor u Renault modelima biće dostupan u tri varijante: sa 115 ks i 220 Nm, sa 140 ks i 240 Nm, i u najjačoj verziji, sa 160 ks i 260 Nm.
Foto: Automedia, Carpix
Izvor: Motor1.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: