Opel preskače sajam u Ženevi - nema novih modela

Automobilske marke Opel i Vauxhall neće izlagati svoja vozila na predstojećem sajmu automobila u Ženevi, koji se održava 8-18. marta.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 17.01.2018.

16:30

Opel preskače sajam u Ženevi - nema novih modela
Foto: Opel

Dva sestrinska brenda, koja su 2017. prešla iz ruku američkog General Motorsa u vlasništvo francuske PSA grupe trenutno nemaju ni jedan novi model koji bi predstavili poblici na ženevskom salonu, piše AutoNews.

Kako navodi isti izvor, procenjeno je da ne bi imalo smisla trošiti dragocena finansijska sredstva na izlaganje automobila koji su već imali svoje premijere na nekom od ranijih velikih svetskih auto-salona. Štaviše, uštede su prioritet za Opel/Vauxhall nakon prethodnih godina u kojima su beležili gubitke u poslovanju.

Novi vlasnik, PSA grupa, potvrdila je da će dva brenda preskočiti Ženevu 2018, uz slično obrazloženje.

"Ako naši brendovi nemaju novi proizvod, neće ih ni biti na sajmu", jasan je portparol PSA.

Pored marki Opel/Vauxhall, PSA je vlasnik i brendova Peugeot, Citroen i DS, a ovaj poslednji takođe će odsustvovati sa ženevskog auto-salona u martu, iz istog razloga – nema novi model koji bi promovisao.

Sa druge strane, Peugeot i Citroen najavili su da će učestvovati na najvećoj evropskoj izložbi novih modela automobila u prvoj polovini godine.

Za razliku od 2018, na prošlogodišnjem ženevskom salonu Opel/Vauxhall imao je zapažen nastup, s obzirom da je predstavio više novih modela, kao što su Crossland X, Grandland X, te Insignia u Grand Sport i Sports Tourer (karavan) izdanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: