Povratak Honde Insight posle 4 godine (FOTO)

Honda nije imala puno uspeha sa prethodnom generacijom svog modela sa hibridnim pogonom, pa je 2014. okončala njegovu proizvodnju nakon pet godina prodaje. Japanski proizvođač odlučio je da ponovo okuša sreću sa ovom vrstom vozila, pa će na sajmu u Detroitu predstaviti pretprodukcijski prototip nove Honde Insight.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

16:20

Povratak Honde Insight posle 4 godine (FOTO)

Za razliku od neuspešnog prethodnika, novi model ima konvencionalan dizajn, a proizvođač navodi i da su unapređene performase automobila.

Honda je saopštila da modelom Insight za 2019. ulazi u novu eru elektrifikacije svojih vozila, u kojima će kupcima ponuditi naprednu pogonsku tehnologiju i premijum sadržaje, bez kompromisa kada je reč o tradicionalnom dizajnu.
Cilj japanskog proizvođača je da novi Insight bude u potpunosti konkurentan najboljim savremeni modelima sa hibridnim pogonom u segmentu.

Kako kažu u Hondi, Insight za 2019. ima "univerzalno privlačan izgled", kako spolja tako i u unutrašnjosti vozila. Pored toga, automobil je konstruisan da pruži maksimum korisnog prostora u kabini u odnosu na druga vozila u svojoj klasi.
Kupcima će na raspolaganju biti brojni luksuzni sadržaji u kabini, uključujući kožna sedišta, osmoinčni ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir, sedmoinčni LCD displej umesto klasičnie analogne instrument table, Apple CarPlay i Android Auto sistemi...

Honda Insight neće zaostajati za konkurencijom ni u pogledu tehnologija aktivne bezbednosti, zahvaljujući brojnim elektronskim sistemima asistencije.

Među njima su i automatski sistem kočenja koji treba da pomogne da se izbegne sudar ili barem ublaže njegove posledice, zatim upozorenje na neželjeno napuštanje vozne trake, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, adaptivni tempomat i drugi.
Kada je reč o ekonomičnosti, Honda očekuje da će novi Insight prosečno trošiti 4,7 litara bezina na 100 km.

Za pogon će biti upotrebljen 1.5 litarski benzinac, uparen sa elektromotorom i litijum-jonskim baterijama, koje će biti smeštene ispod zadnjih sedišta, kako bi se maksimalno iskoristio prtljažni prostor.
Honda će pretprodukcijski prototip izložiti na predstojećem auto-salonu u Detroitu, a serijska proizvodnja modela Insight počeće 2019. u pogonu Grinsburg u Indijani, SAD, u kome se već izrađuju modeli Civic i CR-V.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: