Ford redizajnirao SUV Edge, predstavio ST verziju

Model koji je izvorno bio namenjen američkom tržištu i koji se od 2016. prodaje i u Evropi, dobio je novi izgled, ali i sportsku ST varijantu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

12:12

Ford redizajnirao SUV Edge, predstavio ST verziju

Aktuelni Ford Edge na tržištu je od 2014, što u auto-industriji znači da je došlo vreme za “zatezanje bora”.

Da je automobil stilski modernizovan, najbolje se vidi na prednjem delu gde su izmenjeni maska hladnjaka, farovi i branik.
Promene su nešto manjeg obima pozadi, ali su i tu Fordovi dizajneri intervenisali na stop svetlima i vratima prtljažnika.

Redizajn će svakako doprineti da Edge bude privlačniji potencijalnim kupcima i pomoći automobilu da se izbori sa konkurencijom do dolaska nove generacije.
Za sada je poznato da će model za američko tržište nastaviti da koristi četvorocilindarski 2.0 litarski turbo benzinski agregat, ali je on pojačan za 4 kW i sada razvija 186 kW (253 ks).

Motor je uparen sa osmobrzinskim automatikom, a umesto klasične ručice menjača, upotrebljen je točkić koji se nalazi na centrolnoj konzoli pored komande elektronske parking kočnice.
Edge ST
Kada je reč o sistemima asistencije, za bezbednost na putu - između ostalog - staraju se sistem upozorenja na mogući frontalni sudar sa opcijom automatskog kočenja, upozorenje na drugo vozilo u mrtvom uglu vozača, sistem za održavanje vozila u traci kojom se kreće i automatsko podešavanje dugih svetala.
Edge ST
Za kupce koji žele nešto više, Ford je pripremio novu, ST verziju, koja je opremljena 2.7 litarskim V6 bi-turbo motorom sa 340 ks (250 kW) i 515 Nm.

I u ovom modelu snaga se na točkove prenosi putem osmostepenog automatika, a pogon na sva 4 točka je standard.
Edge ST
Edge ST razlikuje se od regularnog modela i po dizajnu – drugačijoj maski hladnjaka koja podseća na Focus ST.

Različiti su i branici – oni na ST verziji imaju sportskiji izgled – kao i izduvne cevi koje su na modelu Edge ST trapezoidne u odnosu na standardne čiji je presek kružni.
Edge ST
Ford Edge i Edge ST za 2018. imaće svetsku premijeru na auto-salonu u Detroitu, koji se održava u drugoj polovini januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: