Ford gasi Mondeo?

Američki automobilski gigant otkazao je redizajn modela Mondeo, odnosno njegovog severnoameričkog brata Fusion, planiranog za 2020. godinu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

15:00

Ford gasi Mondeo?
Foto: Getty images

Ova vest je stigla nekoliko nedelja nakon pojave spekulacija da bi Ford mogao potpuno da "ugasi" ovaj model, koji bi opstao samo na tržištu Kine.

Istu stvar Frod je već uradio sa Taurusom, koji je preživeo upravo u Kini, a pretpostavlja se da je glavni razlog ove odluke pad potražnje za sedan klasom.

Tokom decembra se spekulisalo da Ford samo planira da preseli proizvodnju Fusion modela u Kinu, što kompaija nije potvrdila niti demantovala, ali je istovremeno saopštila da nema planova da se vozila proizvedena u Kini stignu do američkih salona.
Foto: Getty images
Ford je tokom 2017. prodavao pristojnih 17.500 jedinica Fusion modela mesečno, ali je zabeležio pad od oko 22 odsto u odnosu nsa 2016, koja je imala pad od 11% u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanija iz Detrota je u oktobru predstavila strategiju za budućnost u kojoj je naglašen fokus na SUV, kamionete i električna vozila.

Ford Mondeo/Fusion postoji od 1992. godine, a kreiran je da bude međunarodni automobil. Do sada je izašlo pet generacija ovog modela, poslednja 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: