Može li VW da osvoji omiljenu američku klasu?

Volkswagen ne odustaje, želi da se probije na tržište kamioneta u "prestonici" ovog segmenta –Sjedinjenim Američkim Državama.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

14:05

Može li VW da osvoji omiljenu američku klasu?
Foto: Getty images

VW je Amarok predstavio svetu 2010. godine, ali ga nije ponudio za tržište Severne Amerike. Sada će to da se promeni.

Nemački automobilski gigant je zaštitio brend Amarok krajem novembra u Federalnom birou za patente SAD.

To se dogodilo dva meseca nakon što su izbile glasine da VW planira da u saradnji sa FCA grupom napravi komercijalno vozilo i "pikap" za američko tržište.

Iako je VW grupa najveći poizvođač automobila na svetu, i dalje je "mali" igrač kada je u pitanju jedna od najpopularnijih kategorija vozila u SAD.

Budućem Amaroku, koji još nije ni najavljen, konkurencija će biti žestoka, između ostalih Chevrolet Colorado, Honda Ridgeline, GMC Canyon, Toyota Tacoma, budući Ford Ranger, a čak je i Tesla najavila svoj kamionet za koju godinu.

Nema sumnje da je jedan od planova VW sa "guranjem" Amaroka u SAD pokušaj da povrati poverenje Amerikanaca prema njegovim dizel motorima, uništeno "dizelgejt" aferom iz 2015. godine.
Foto: Getty images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: