Paparaco uhvatio novu Seriju 1 na snegu (FOTO)

BMW užurbano radi na pripremi nove Serije 1, planirane za kraj 2019. godine, a poslednje špijunske fotografije pokazuju kako mališan iz Bavarske izgleda na snegu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.01.2018.

11:30

Paparaco uhvatio novu Seriju 1 na snegu (FOTO)
Foto: Motor1

Nakon što je novi "kec" testiran na zahtevnoj sportskoj stazi Nirburgringa, došlo je vreme i za ekstremne zimske uslove i sneg na putu.

Ono što je novina, mada bi se pre moglo reći moda, jeste to što više neće biti opcije hečbeka sa troja vrata. U centru pažnje biće hečbek sa petoro vrata, a u slučaju kineskog tržišta verovatno i sedan sa četvora.
Foto: Motor1
Što se tiče dizajnerskih promena u odnosu na F20, osetnija je veća prednja maska, oštri farovi koji naglašavaju širinu "nosa", dok zadnji deo ima strmiji pad.

Ono što će većinu razočarati je da BMW i dalje koristi halogene farove, bar je tako bilo na testiranom modelu, dok su zadnja stop svetla sa LED tehnologijom.
Foto: Motor1
Mada, sve to može lako da se promeni do izlaska nove Serije 1 na scenu, a s obzirom da je uslikani model sa samo jednim izduvom, jasno je i da je u pitanju ili varijanta sa osnovnim ili tek srednjim paketom opreme.

Međutim, najveća promena i sigurno najveće razočaranje za ljubitelje BMW je prelazak na pogon na prednjoj osovini, jer nova Serija 1 deli UKL platformu sa Minijem, a očekuje se da podele i pogonske jedinice.
Foto: Motor1
Najslabija varijanta bi u tom slučaju bio 1.5-litarski turbobenzinac, dok bi za veću snagu bio zadužen agregat od dva litra. I dizel agregat bi imao slabiju verziju od 1.6 litara i jaču od 2.

Na raspolaganju će biti isključivo trocilindarski i četvorocilindarski motori. Čak će i najjača verzija M140i pod haubom imati 2.0-litarskog turbo četvorocilindraša, a neće biti M varijante.
Foto: Motor1
Što se tiče menjača, očekuju se šestostepeni manuelni i osmostepeni automatik, a kupci će moći i da biraju pogon na sva četiri točka, popularni xDrive.

Nema mnogo fotografija unutrašnjosti, ali se očekuju potpuno digitalizovana instrument tabla sa nekoliko multimedijalnih panela koji će biti lepše integrisani u enterijer.
Foto: Motor1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: