Tesla pojačava tempo – parking pun Modela 3

Kompanija Tesla postepeno pojačava svoj nivo proizvodnje poslednjeg Modela 3, te se približava planu od 5.000 jedinica nedeljno.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 28.12.2017.

18:00

Tesla pojačava tempo – parking pun Modela 3
Foto: Screenshot

Tesla je na kraju trećeg kvartala ove godine proizveo tek 260 primeraka, dok na isporuku Modela 3 čeka više od 400.000 kupaca.

Ilon Maks je u međuvremenu obećao pojačavanje proizvodnje i 20.000 primeraka mesečno od oktobra, ali to nije ostvareno.

Nakon što su prvi automobili isporučeni zaposlednima u Tesli i SpaceX, koji su imali prioritet, Tesla "pojačava" i ritam isporuke vozila regularnim kupcima.

Da kompanija pojačava tempo pokazuje i poslednji snimak dronom iznad proizvodne fabrike u Frimontu, koji je najmanje 500 gotovih Modela 3 na parkingu u krugu objekta.

Tesla je, kako bi povećala kapacitet svoje proizvodnje, u poslednjih godinu dana proširila svoje vlasništvo na nekoliko objekata čime je bukvalno duplirala veličinu svog zemljišta u okviru proizvodne fabrike.

Plan Tesle je da do kraja 2018. dostigne proizvodni kapacitet od 10.000 jedinica nedeljno. U svakom slučaju, pitanje je koliko će kupaca Modela 3 dočekati svoj automobile u ovoj deceniji.

A mnogi od njih su ga rezervistali još 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: