Tesla ograničava upotrebu superpunjača

Kompanija Tesla saopštila je da sva nova prodata vozila koja budu korišćena u komercijalne svrhe neće moći da koriste mrežu superpunjača.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 21.12.2017.

17:45

Tesla ograničava upotrebu superpunjača
Foto: Getty images

Pod komercijalnim vozilima Tesla podrazumeva taksije, automobile za dostavu, transport, razmenu u svrhu prevoza...

"Ako punite svoje vozilo u svhu koja nije predviđena politikom ravnopravnog korišćenja superpunjača, možemo vas zamoliti da promenite svoje ponašanje. Možda preduzmemo i dodatne mere kako bismo zaštitili dostupnost superpunjača za njihovu originalnu svrhu, kao što je ogranjčenje ili blokiranje mogućnosti vozila da se priključe na njih", navela je kompanija u svom saopštenju.

Tesla je uvela mrežu superpunjača pre svega kako bi omogućila duža putovanja, ali su vlasnici automobila počeli da ih koriste i u razne druge svrhe, pa i prilikom kraćih putovanja.

Ova odluka Tesle će nesumnjivo pogoditi mnoge komercijalne kompanije širom sveta.

Pre nekoliko meseci najvećoj taksi kompaniji u Dubaiju je isporučeno 50 modela S i X, koja se koriste u okviru aerodromske flote.

Takođe, veliku flotu Tesla vozila poseduje i taksi kompanija u Holandiji, a svi oni će biti prinuđeni da pronađu alternativno rešenje za punjenje svojih automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: