Nagrađen dizajn tri nova Kia modela

Kia Motors je dobila tri dizajnerske nagrade "Good Design" za 2017. godinu, za modele Rio, Stinger i Niro.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.12.2017.

10:44

Nagrađen dizajn tri nova Kia modela
Kia Rio

U kategoriji "prevoz", Kia je osvojila priznanja za dizajn novog potkompaktnog hečbeka Rio, sportske limuzine Stinger i hibridnog krosovera Niro.

Ovo je osma godina zaredom u kojoj je Kia osvojila nagrade "Good Design" za svoja vozila, a nagrađeni modeli Rio, Stinger i Niro nastali su kao plod saradnje tri dizajnerska studija korejskog proizvođača, koji se nalaze u J. Koreji, Kaliforniji i Nemačkoj.
Kia Niro
Svečana dodela nagrada tradicionalno se održava u čikaškom Muzeju za arhitekturu i dizajn, u saradnji sa evropskim centrom za arhitekturu, umetnost, dizajn i urbane studije.

Žiri "Good Design", koji čine nezavisni stručnjaci sa područja dizajna, automobilske industrije i medija, ocenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterijuma – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska efikasnost i uticaj na ekologiju.
Kia Stinger
"Good Design" se održava već 67 godina i spada među najstarija i najprestižnija svetska priznanja, a nagrađuju se najinovativnija i najnovija dizajnerska dostignuća iz oblasti industrije, proizvoda i grafike iz Evrope, Azije, Afrike i obe Amerike.

Žiri je ove godine ocenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: