Sportska Škoda Fabia Limited Edition sa 125 “konja”

Češki proizvođač objavio je tehničke podatke i fotografije sportske verzije svog potkompaktnog hečbeka.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

11:20

Sportska Škoda Fabia Limited Edition sa 125 “konja”

Umesto nove RS verzije, Škoda je kupcima ponudila ograničenu seriju modela Fabia, u bojama koje su karakteristične za reli varijantu ovog automobila.

Fabia Limited Edition zasnovana je na Monte Karlo paketu opreme a biće dostupna u Candy White beloj karoseriji, sa kontrastnim crnim krovom i specijalnim 17 alu felnama, koje će moći da se naruče u jarko zelenoj boji (kao na fotografijama), kao i u beloj i crnoj opciji.
Ispod haube se nalazi 1.4 TSI benzinac sa 125 ks. Uparen sa sedmostepenim DSG menjačem sa duplim kvačilom, motor omogućava da ova Fabia do stotke stigne za 8,8 s i da razvije 203 km/h.

Automobil ima sportsko oslanjanje sa adaptivnim amortizerima i unapređeni izduvni sistem.
U nedostatku fotografija unutrašnjosti, Škoda je saopštila da će Fabia Limited Edition standardno imati specijalna sportska sedišta i sportski volan, Amundsen navigaciju, automatski klima uređaj, grejanje prednjih sedišta, zadnju kameru, zadnje parking senzore, automatske farove i brisače, adaptivni tempomat i beskontaktno otključavanje vozila i startovanje motora.

Fabia Limited Edition stiže na evropsko tržište u februaru 2018, a biće izrađeno svega 1.300 primeraka. Cena nije objavljena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: