Mazda otkriva dva atraktivna koncepta na sajmu u Tokiju

Do početka tokijskog auto-salona ostalo je manje od dve sedmice a svoje novitete, koji će imati premijeru na ovoj manifestaciji, najavila je i Mazda.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 12.10.2017.

11:46

Mazda otkriva dva atraktivna koncepta na sajmu u Tokiju

Oba koncepta koji će prvi put biti prikazani javnosti krajem oktobra u glavnom japanskom gradu, najavljeni su kroz “tizer” fotografije na kojima se naziru siluete ovih automobila.

Prvo od dva vozila je dizajnerska studija automobila sa 4 vrata koji predstavlja korak dalje u realizaciji čuvenog Kodo dizajna (“duša pokreta”) koji je obeležio celu aktuelnu generaciju serijskih modela Mazde, od CX-5, do MX-5.

Spekuliše se da bi ovaj koncept mogao da posluži kao osnova za neki novi, budući RX-8.
Pored njega, u Tokiju će biti izložen i pretprodukcijski koncept kompaktnog hečbeka koji najavljuje novu Mazdu3.

Ovaj automobil, kako kažu u japanskom proizvođaču, pruža uvid u nove tehnologije i dizajn koji će krasiti sledeću generaciju produkcijskih vozila Mazde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: