Range Rover Velar svečano predstavljen u Beogradu

Na svečanosti održanoj u našem glavnom gradu u utorak 19. septembra, srpskoj publici je prikazan najnoviji model kompanije Land Rover.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 20.09.2017.

12:04

Range Rover Velar svečano predstavljen u Beogradu
Foto: Marko Paunoviæ

Velar - četvrti član porodice Range Rovera, svetsku premijeru imao je početkom marta na auto-salonu u Ženevi, a ovog leta stigao je i na naše tržište.

Zvanična srpska premijera održana je u utorak na parkiralištu Beton hale u Beogradu, uz prisustvo predstavnika medija i brojnih javnih ličnosti.
Foto: Marko Paunoviæ
Range Rover Velar je luksuzni “sportski terenac” srednjih gabarita: dužina 4.803 mm, širina 1.930 mm, visina 1.665 mm, međuosovinsko rastojanje 2.874 mm. U Range Rover gami novi SUV se pozicionira između modela Evoque i Range Rovera Sport.

Krasi ga novi dizajnerski koncept eksterijera i enterijera koji će od sada imati svako sledeće Land Rover vozilo.
Foto: Marko Paunoviæ
Centralna konzola u kabini sastoji se od dva ekrana osetljiva na dodir sa samo tri dugmeta, dok se spoljne kvake uvlače u vrata zbog veće aerodinamičnosti automobila, ali i estetike.

Proizvođač objašnjava da Velar koristi jedinstvene, održive materijale i napredne inženjerske ideje kako bi opravdao posvećenost Land Rovera ka “daljem pomeranju granica".

Naziv Velar zapravo potiče od latinske reči Velare, što znači veo ili pokrov - kada su inženjeri, koji su radili na kreiranju prvih Range Rover modela morali da sakriju njihov pravi identitet, odabrali su baš ovo ime.
Foto: Marko Paunoviæ
Motorizacija obuhvata 2 benzinska i 3 dizel motora. Osnovni benzinac je 2.0 litarski četvorocilindraš sa 250 ks, a u ponudi je i moćni 3.0 V6 koji proizvodi 380 ks.

Među dizel opcijama su 2.0 litarski motor sa 4 cilindra i konfiguracijama od 180 ks i 240 ks, kao i 3.0 V6 sa 300 "konja".
Foto: Land Rover
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: