Toyota u Frankfurtu predstavila Land Cruiser za 2018.

Toyota je na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu izložila redizajnirani terenac Land Cruiser, koncept C-HR Hy-Power i sportski Yaris GRMN.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 15.09.2017.

10:24

Toyota u Frankfurtu predstavila Land Cruiser za 2018.
Foto: Newspress

Legendarni terenac Land Cruiser, koji se u različitim verzijama proizvodi od 1951. godine, dostupan je u više od 190 zemalja širom sveta – po čemu je najzastupljeniji od svih postojećih Toyotinih modela.

Redizajnirani model kakakteriše savremeniji i robusniji spoljni izgled, ali i sofisticiranija i udobnija putnička kabina. Pored toga, kako tvrde u japanskom proizvođaču, poboljšane su dinamičke mogućnosti i jednostavnost korišćenja, kako na drumu, tako i u terenskoj vožnji.
Foto: Newspress
Komande i prekidači su ergonomski optimizovani i funkcionalno grupisani, a redizajnirana centralna konzola sadrži osmoinčni ekran multimedijalnog sistema "Toyota Touch 2 with Go" osetljiv na dodir.

U okviru instrument table nalazi se višenamenski ekran od 4,2 inča, čijim se sadržajima upravlja pomoću prekidača na volanu.

Udobnost u unutrašnjosti je podignuta na viši nivo ugradnjom ventilacije u prednja sedišta, grejanjem zadnjih sedišta, grejanim vetrobranom i grejanim mlaznicama za pranje šoferšajbne, kao i novim dizajnom pametnog ključa.
Foto: Newspress
U Evropi novi Land Cruiser pogoni turbo dizel motor 2.8 D-4D snage 130 kW/177 ks. Za istočnoevropska tržišta dostupni su i benzinski motori 2.7 VVT-i od 122 kW/164 ks te 4.0 VVT-i snage 183 kW/249 ks .

Toyota Land Cruiser biće u ponudi na tržištu Srbije već od oktobra, kada će biti objavljene cene i specifikacije opreme a prve isporuke se očekuju već od druge polovine novembra.
Foto: Toyota
Na štandu Toyote u Frankfurtu izložen je i koncept C-HR Hy-Power koji predstavlja novu interpretaciju krosovera upečatljivog vizulenog identiteta i najavljuje snažniji hibridni pogon u budućnosti.

Pored ova dva vozila, tu je i proizvodna verzija Yarisa GRMN, vozila koje je inspirisano Yarisom koji učestvuje u FIA Svetskom reli šampionatu (WRC). Ispod haube se nalazi 1.8 benzinski motor koji proizvodi 212 konjskih snaga. Ovaj model biće proizveden u ograničenoj seriji od 400 vozila za kupce u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: