Lukašenko testirao Teslu – i oduševio se

Predsednik Belorusije našao je vremena da isproba Teslin Model S i nije ostao ravnodušan.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 05.09.2017.

10:07

Lukašenko testirao Teslu – i oduševio se
Lukašenko savetuje beloruske inženjere da se ugledaju na kompaniju Tesla i njihove tehnološke standarde

Beloruski šef države, Aleksandar Lukašenko, pokazao je da prati tokove savremene automobilske industrije, nakon što je isprobao jedan od najmodernijih električnih modela današnjice, Teslu S.

Kako prenosi Belarus News, Lukašenko je nakon test vožnje bio oduševljen automobilom, a izneo je neka zapažanja i o drugim modelima na struju.

Predsednik Belorusije ocenio je da je kompanija Tesla uspela da napravi odličan automobil.

"(Model S) ubrzava tako snažno, da ostavlja daleko iza sebe sve te nemačke automobile sa motorima na unutrašnje sagorevanje koje sam imao priliku da vozim", izjavio je Lukašenko.

Beloruski predsednik rekao je i da Model S "ima izvanredno prijanjanje na putu i da startuje kao raketa".
Lukašenko: 'BMW je uspeo da napravi dobre, brze i okretne modele na struju' (Foto: BMW i3)
Lukašenko je kazao da vožnja Teslinog automobila nije bila njegovo prvo iskustvo sa modelima na struju i otkrio da su mu četvorotočkaši hobi već duže vreme.

Kada je reč o drugim električnim automobilima, on je primetio da je Mitsubishi i-MiEV "možda malo lošiji", a odao je priznanje BMW-u za njegovu "i" seriju.

"BMW je uspeo da napravi dobre, brze i okretne modele na struju", smatra Lukašenko.

Test vožnja Modela S deo je šire strategije beloruskog predsednika sa ciljem da se ta zemlja više fokusira na automobilsku industriju. On je naglasio da beloruski inženjeri treba da streme visokim industrijskim standardima koje je postavila kompanija Tesla.

Lukašenko je izneo i svoja predviđanja kada je reč o budućnosti auto-industrije.

"Tražnja za automobilima sa motorima na unutrašnje sagorevanje u bliskoj budućnosti biće daleko manja nego što je to bio slučaj do sada. Zato se ugledajte na ovaj automobil (Teslu) i težite da dostignete taj tehnološki nivo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: