Bugarski “tjuner” unapređuje bugarski superautomobil

Supersportski model iz komšiluka, Sin R1 550, imao je premijeru na sajmu u Ženevi 2017, a sada je dorađen u radionici Vilner, u Sofiji.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.09.2017.

12:14

Bugarski “tjuner” unapređuje bugarski superautomobil
Foto: Vilner

Iako dolazi iz Bugarske, firma Vilner ima zavidnu međunarodnu reputaciju kada je reč o doradi supersportskih automobila poznatih svetskih marki, među kojima je i italijanski Pagani.

Ovog puta, pozabavili su se sportskim modelom Sin R1 550, koji je takođe napravljen u Bugarskoj.
Foto: Vilner
U Vilneru kažu da su prilikom dorade ovog automobila poslu pristupili na isti način kao kada unapređuju modele poput Zonda ili Huayre.

Na karoseriji su ugrađeni elementi od ugljenilnih vlakana, a unutrašnjost bugarskog superautomobila presvučena je najkvalitetnijim materijalima, u crno-crvenoj kombinaciji - od ugljeničnih vlakana, preko klasične kože, do Alcantare.

Kako bi istakli nacionalno poreklo samog automobila, ali i firme koja ga modifikuje, gornji deo instrument table obložen je materijalima u bojama bugarske trobojke.
Foto: Vilner
Sin R1 550 je debitovao pred publikom na ovogodišnjem ženevskom auto-salonu. Automobil dobija snagu od 7.0 V8 atmosferca iz modela Corvette LS7, koji isporučuje 550 ks i 650 Nm i koji je povezan sa šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Prema fabričkim podacima, Sin R1 550 od 0 do 100 km/h stiže za 3,5 s, dok je maksimalna brzina preko 300 na sat.

Cena iznosi oko 200.000 evra, bez poreza koji se različito obračunava u zavisnosti od zemlje u kojoj se prodaje.
Foto: Vilner
.
Foto: Vilner
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: