Na Ušću startovala “Nagrada Beograda 2017”

Svečanim otvaranjem, u nedelju u 12 časova, na Ušću je počela kružna auto-trka “Nagrada Beograda 2017”. Na stazi dugačkoj 2.310 metara, nastupa preko 100 vozača.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 27.08.2017.

13:45

Na Ušću startovala “Nagrada Beograda 2017”
Trku je sveèano otvorio Dušan Borkoviæ

Trka Nagrada Beograda 2017. se pored Šampionata Srbije i domaćeg Kupa I i II, boduje i za Centralnoevropsku zonu, kao i za Šampionat BiH. Otvorene su sve klase i discipline a vozi se u pet divizija.

Publici i prisutnim takmičarima, na svečanom otvaranju ovog značajnog sportskog događaja na ušću Save i Dunava, obratili su se ministar odbrane Aleksandar Vulin, gradski menadžer Goran Vesić, srpski šampion i veliki promoter auto sporta Dušan Borković, te predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija koji je proglasio trku otvorenom.
Staniša Lazarac, Dušan Borkovic, Mirko Butulija, Goran Vesiæ, Aleksandar Vulin na otvaranju Nagrada Beograda 2017. na Ušæu
Ministar Vulin je pozdravio prisutne i izrazio da mu je velika čast biti na stazi kojom se vozi još od prošlog veka.

Gradski menadžer Grada Beograda Goran Vesić je svima poželeo dobrodošlicu, istakao da je veoma ponosan jer ova manifestacija polako postaje simbol glavnog grada Srbije.

"Želeo bih da pozdravim sve moje kolege, puno mi je srce danas ovde na Ušću, žao mi je što ne učestvujem.”, istakao je Dušan Borković.
Domaæin trke: predsednik AMSS Mirko Butulija
Predsednik AMSS Mirko Butulija, kao domaćin, pozdravio je skup i zahvalio se ministru Vulinu, gospodinu Vesiću što su podržali ovu trku, i što je svrstana u kalendar manifestacija od značaja Grada Beograda, naglasivši da mu je drago da su auto trke na legendarnom Beogradskom Ušću ponovo redovne pred sve brojnijim ljubiteljima brze vožnje, sportske i bezbedne vožnje.

Grmljavinu motora preko stotnu automobila pozdravila je publika gromoglasnim aplauzom.

Trku organizuje Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS), Auto-moto savez Srbije (AMSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije (SSS) i AMS Osiguranja (AMSO).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: