Novi rekord Tesle: Preko 1.000 km bez dopune baterija!

Nakon što su dvojica Belgijanaca u junu prešli 900 km Modelom S bez dopune baterija, italijanski tim sada je poboljšao ovaj razultata na čak 1.078 km.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 09.08.2017.

13:07

Novi rekord Tesle: Preko 1.000 km bez dopune baterija!
Foto: Tesla Owners Italy

Posle junskog rekorda u disciplini “autonomija vožnje serijskih električnih modela” (901, 2 km), prvi čovek Tesle, Ilon Mask, oglasio se na Twitteru sa opaskom da je Model S 100D, uz korišćenje odgovarajućih guma, u stanju da pređe i svih 1.000 km, pre nego što mu se isprazne baterije: Nepuna dva meseca kasnije, njegova najava potvrđena je u praksi. Tim sastavljen od članova Udruženja vlasnika Tesla automobila iz Italije uspeo je da Modelom S 100D pređe 1.078 km, bez dopune baterija, što je Mask propratio novim Tweetom: Oni su tom prilikom koristili pneumatike sa niskim otpotom kotrljanja, a vožnja je trajala 29 sati, pri čemu je prosečna brzina iznosila 40 km/h.

Da bi oborili rekord, osim kretanja malim brzinama, Italijani su tokom vožnje isključili klima uređaj, a veći deo puta prešli su sa uključenim autopilotom.

Inače, prema zvaničnim podacima koje je svojevremeno objavila američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA), autonomija Modela S 100D u kombinovanom režimu vožnje iznosi oko 540 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: