Seat bira ime za novi SUV, a u uži izbor ulaze...

Španski proizvođač je početkom juna pozvao fanove da im pomognu oko naziva budućeg SUV modela sa 7 sedišta, a nakon dva meseca objavljena je lista od devet potencijalnih imena.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.08.2017.

13:10

Seat bira ime za novi SUV, a u uži izbor ulaze...
Ilustracija: Seat Ateca

Novi SUV, treći u gami Seata, koji će zauzeti poziciju iznad modela Ateca, imaće jedno od sledećih imena koja su ušla u uži izbor: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco i Teide.

Seat je pomoć zatražio od svojih fanova na društvenim mrežama, a specijalno za tu priliku koristi se haštag #SEATseekingName. Proizvođač je postavio i nekoliko uslova koje predloženi nazivi moraju da ispune, a jedan od njih je da ime ima veze sa nekim španskim geografskim pojmom.

Pored toga, oznaka novog SUV-a treba da bude u skladu sa "vrednostima brenda Seat", kao i da se lako izgovara na različitim jezicima širom sveta.

Za nešto više od mesec i po dana, pristiglo je čak 10.130 predloga, a žiri je odabrao 9 navedenih polufinalista. U Seatu kažu da se na njihov poziv odazvalo preko 130.000 ljudi iz 106 zemalja.

Spisak imena koja će ući u najuži krug predloga za izbor oznake novog modela biće objavljen 12. septembra na sajmu automobila u Frankfurtu, a finalno glasanje fanova trajaće od 12. do 25. septembra. Seat će ime svog najvećeg SUV modela saopštiti 15. oktobra.

Za koje od 9 navedenih imena biste vi glasali?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: