Audi hoće da vodi kolo: A7 bez ruku 130km/h

Audi je na predstavljanju A8 pokazao svoje ambicije po pitanju autonomije u vožnji i poručio da će vozači sa "nivoom tri" moći da gledaju film dok idu na odredište. Ova test vožnja modela A7 prikazuje šta su stvarno mislili.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 21.07.2017.

12:39

Audi hoće da vodi kolo: A7 bez ruku 130km/h

Ostali proizvođači insistiraju na tome da su autopilot sistemi i dalje samo podrška vozačima i da je neophodna pozornost čoveka za volanom sve vreme, ali Audi želi da se odvoji od takvog razmišljanja.

Audi će u narednih šest nedelja voditi odabrane pojedince na jednočasovno "autonomno" putovanje po nemačkim putevima u vozilu koje se zove Džek i koji je prilično samostalan za jednu "sedmicu".

Putovanje počinje od minhenskog aerodroma, a zatim se drastično ubrzava na putu A9. Kako se tvrdi, automobil će bez ruke na volanu ili stopala na papučicama razvijati brzinu do 130 kilometara na čas.

Objavljene su i fotografije jednog putovanja, Audijevo odeljenje za marketing radi punom parom i organizuje specijalne izbore za srećnike koji će se provozati Džekom, a pitanje ostaje koliko smo spremni za potpuno samovozeće automobile.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: