Mercedes predstavio novu klasu - stiže glomazni X

Mercedes je predstavio svetu novu klasu i oznaku X iza koje se krije njihova vizija pikap vozila.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2017.

15:16

Mercedes predstavio novu klasu - stiže glomazni X

Nemci su odlučili da ne izmišljaju toplu vodu, pa su klasu razvili na osnovama legendarne Nissan Navare.

Ipak, uprkos poznatoj liniji, potrošačima se pružaju "mercedesovska" rešenja na prednjem i zadnjem delu impresivnog vozila, ali pre svega ga karakteriše tipičan luksuzni enterijer.

Doduše, trebalo bi istaći da iako model neće ići u Ameriku, nekako deluje da su se dizajneri odlučili da samo delom primene evropsku prefinjenost na ovaj tip automobila, a da su sebi dali oduška i iskoristili prostor za malo grublja i glomaznija rešenja. Ipak je ovo pikap.

X klasa donosi tri linije - Pure, Progressive i Power, biće ponuđena četiri motora, dva sistema prenosa snage i opciono za pogon na sva četiri točka. U ponudi će biti i osam boja i tri varijante točkova.

Od motora su na raspolaganju dva 2,3l dizelaša - turbo koji isporučuje 163hp i biturbo od 190hp, benzinac snage 160hp i na kraju moćni V6 dizel od 258hp.

Cena zasad nije najavljena.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: