Šta raditi kada se automobil pokvari na autoputu?

Pre puta prekontrolišite tehničku ispravnost vozila, a ukoliko se ipak desi kvar na vozilu, ili imate bilo kakvih problema sa tehničkom ispravnošću vozila, isključite se na prvom mogućem izlazu sa autoputa.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2017.

13:23

Šta raditi kada se automobil pokvari na autoputu?
Foto: Promo

Ukoliko ovo nije moguće, pomerite se na najbliže bezbedno mesto i obavezno uključite sva četiri pokazivača pravca.

Priđite što je više moguće desnoj ivici kolovoza, obucite fluorescentni prsluk i kada se steknu uslovi, bezbedno izađite iz vozila kako bi iz gepeka izvadili sigurnosni trougao i postavili ga na bezbednoj udaljenosti od vozila.

Kako ne bi došlo do zloupotrebe poverenja vozača koji su se našli u dovoljno neprijatnoj situaciji izazvanoj kvarom automobila, savetujemo Vam da pozovete Auto-moto savez Srbije, službu za pomoć na putu na broj 1987.

Naša preporuka je Auto-moto savez Srbije, služba za pomoć na putu, čiji su dežurni dispečeri Operativnog centra dostupni 24 časa, svakog dana u godini i koji u najkraćem mogućem roku mogu da organizuju popravku vozila na putu ili ako popravka nije moguća , šlepovanje do najbližeg servisa ili prebivališta.

Samo za članove AMSS, usluge pomoći na putu, popravke i šlepa do određene kolometraže / servisa / prebivališta su besplatne i to na teritoriji Srbije i kontinentalne Evrope.
Pozivom na broj 1987 u bilo koje doba dana i noći možete dobiti od AMSS Operativnog centra ne samo organizaciju pomoći na putu već i informacije o svemu što je važno za vaše putovanje, od stanja i prohodnosti puteva, zadržavanja na graničnim prelazima , pa do saobraćajnih propisa država u koje ili kroz koje putujete.

AMSS savetuje da pre puta proverite koja su međunarodna dokumenta neophodna i, pored onih u većini država obaveznih: međunarodna vozačka dozvola, dozvola za upravljanjem tuđim vozilom u inostranstvu, zelena karta osiguranja; pribavite i one korisne koje će vam uštedeti vreme i novac – AMSS članstvo, za putnu pomoć u zemlji i inostranstvu, i putno zdravstveno osiguranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: