Mask: Automobil bez autonomije, kao da imate konja

Vlasnik Tesle Ilon Mask veruje da će oni koji za dvadesetak godina budu vozili automobil bez potpune autonomije biti "zastareli" kao oni koji u današnje vreme za transport koriste konja.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2017.

12:03

Mask: Automobil bez autonomije, kao da imate konja
Foto: Getty Images

Milijarder, vizionar i čovek koji nas upozorava na opasnosti veštački inteligencije, govorio je pred američkim guvernerima na Roud Ajlendu o tome kako vidi budućnost auto industrije.

"Za dvadeset godina stvari će ogromnom većinom biti električne i autonomne. Govorimo o potpunoj autonomiji, bez volana. Ljudi i sada imaju konje, i to je kul, pa će i za dvadeset godina biti onih koji imaju vozila koja nisu potpuno autonomna. Kao što sada neki imaju konje. Biće neobično da se to koristi kao sredstvo prevoza", rekao je Mask.

Brojna predviđanja američkog biznismena su se dosad ostvarila, šta vi mislite, da li je i ovde na dobrom tragu?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: