Polestar se budi, sprema kupe sa 600bhp

Rezultat unutrašnje reorganizacije i revitalizacije brenda Polestar i njegovog izdvajanja u posebno odeljenje unutar Volvoa doneće na svet navodno jedan sportski kupe krajem ove godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

11:20

Polestar se budi, sprema kupe sa 600bhp

Kako piše Autocar, plan je da Polestar, trkački i tjuning brend koji je Volvo kupio 2015. godine, definitivno ostavi pečat na tržištu sa dva sopstvena modela, a da ne postane prosti pandan oznakama AMG, M i RS velike nemačke trojke.

To znači da se Polestar neće, kao dosad, baviti unapređivanjem game modela koje potpisuje Volvo, već će na postojećim platformama praviti sopstvene automobile.

Navodno, jedan model u pripremi je "zasad nepoznatih karakteristika", dok je drugi odmakao u razvoju i u pitanju je sportski kupe visokih performansi izrađen na postojećoj Volvo platformi, ali koji bi trebalo da "gura" čak 600bhp.

Kako je ranije objavljeno, Polestar će se fokusirati na hibridne pogone.

Da li u svemu ovome ima istine, videćemo na sajmu u Frankfurtu kasnije ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: