Agresivno i kompaktno: Hyundai predstavio i30 Fastback

Hyundai i30 je pronašao svoje mesto na tržištu, naročita poslednja, redizajnirana verzija, a novi član porodice se zove Fastback i namenjen je onima koji žele sportsku verziju ovog kompaktnog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 14.07.2017.

09:35

Agresivno i kompaktno: Hyundai predstavio i30 Fastback

Južnokorejska kompanija kaže da je u pitanju prvi kupe sa pet vrata koji ulazi u ovaj segment tržišta i da to "podvlači njihovu posvećenost inovacijama i željama kupaca".

Fastback u odnosu na starijeg brata, hečbek varijantu, ima agresivniji izgled spreda, spušten je za 30mm, a dinamiku uokviruju nešto niža i šira maska za hladnjak, naglašeniji otvor za vazduh uz karakteristične iskošene farove.

Pogled sa strane nije doživeo mnogo izmena do zadnjeg dela, koji je izdužen i koji se završava elegantnim spojlerom, svetlima i, kako kažu u kompaniji, "premium" zadnjim staklom koji zaista čine celinu nalik nečemu što ne pripada ovoj klasi.

Vozači će moći da biraju iz palete od 12 boja, a ispod haube ih očekuju 1.4 T-GDI sa turbo punjačem (140PS) ili 1.0 T-GDI (120PS), dok će kasnije stići i dizel varijante zapremine 1.6l.

Hyundai kaže da je ovaj model opremljen modernim bezbednosnim tehnologijama - od autonomnog hitnog kočenja, preko asistencija i sistema upozoravanja, do opcionog sistema za prepoznavanje pešaka.

i30 Fastback će biti dostupan u Evropi do kraja 2017. godine.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: