Rasprodat legendarni superautomobil od 1,9 miliona $

Kupci modela Koenigsegg Regera nisu obični fanovi supersportskih automobila – to su oni malobrojni među bogatim klijentima koji žele ekskluzivu i egzotiku.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2017.

13:30

Rasprodat legendarni superautomobil od 1,9 miliona $
Vlasnik kompanije, Christian von Koenigsegg, pored modela Regera

I to su i dobili, jer je mali švedski proizvođač sportskih modela, Koenigsegg, ograničio proizvodnju na samo 80 primeraka i do sada su već svi pronašli svoje vlasnike.

Iz te kompanije saopštili su da su rasprodali celokupnu planiranu seriju, a da pojedini od naručenih automobila tek treba da budu izrađeni.

Očekuje se da će ova informacija podići cenu Regerama koje neki od sadašnjih vlasnika odluče da prodaju, što će im doneti lepu zaradu.
Regera je prvi Koenigsegg sa hibridnim pogonom, a u sebi kombinuje 5.0 litarski twin-turbo V8 i tri elektromotora. Automobil nema klasičan menjač, već praktično koristi jednu jedinu brzinu za ubrzavanje.

Ukupna kombinovana snaga dostiže neverovatnih 1.500 ks, a Regera od 0 do 100 km/h stiže za 2,7 s i razvija impresivnih 410 km/h.

Svaki primerak ovog izuzetnog superautomobila koštao je oko 1,9 miliona dolara.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: