Prvi pogled u kabinu Volvoa XC40

Novi najmanji SUV švedskog proizvođača snimljen je tokom testova u vožnji, a u jednoj od pauza između testiranja objektiv fotoaparata zabeležio je kadrove iz enterijera ovog vozila.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

12:04

Prvi pogled u kabinu Volvoa XC40
Foto: Carscoops/CarPix

Na nezvaničnim fotografijama može se videti XC40 koji je sakriven ispod debelog sloja “kamuflaže”, pa se na spoljašnjosti vozila, osim siluete, zapaža tek poneki detalj, poput “T” dnevnih LED farova ili karakteristilčnih stop svetala.

Pogled u kabinu otkriva više detalja, iako su i tu neki elementi prekriveni folijom.
Foto: Carscoops/CarPix
Dizajn kokpita je u velikoj meri preuzet od modela iz najnovije generacije Volvo automobila. Na fotografiji se vidi trokraki volan i veliki, centralno postavljeni displej multimedijalnog sistema sa prepoznatljivim, izduženim središnjim ventilacionim otvorima.

Ispod ekrana su komande klima uređaja poput onih u modelima XC60, XC90 ili S90. S obzirom da je XC40 manjih dimenzija u odnosu na pomenute modele, i prostor za odlaganje sitnica između sedišta vozača i suvozača je nešto skromnijih gabarita.
Foto: Carscoops/CarPix
Volvo XC40 baziran je na novoj kompaktnoj modularnoj mehaničkoj platformi (CMA), koja će poslužiti kao osnova za više Volvo modela sa oznakom 40.

Očekuje se da će ovaj SUV biti prvi Volvo koji će koristiti novi trocilindarski 1.5 litarski motor, uz postojeće 2.0 litarske četvorocilindraše, a u planu je i plug-in hibrid.
Foto: Carscoops/CarPix
Volvo XC40 trebalo bi da ima premijeru tokom 2017, a u prodaji će se naći 2018. godine. Na tržištu ga čeka konkurencija u vidu modela kao što su Audi Q3, BMW X1 i Mercedes GLA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: