Britanska auto-ikona možda se neće praviti u Britaniji

Šef marke Bentley, Volfgang Dirhajmer, izjavio je da bi ta auto-kompanija mogla da preseli svoju proizvodnju iz Velike Britanije nakon Bregzita, ako to bude neophodno.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2017.

10:21

Britanska auto-ikona možda se neće praviti u Britaniji

Bentley, jedan od simbola britanske automobilske industrije, koji je trenutno u vlasništvu grupe Volkswagen, već dugo izrađuje svoje modele u pogonu Kru u Engleskoj, ali bi ta tradicija uskoro mogla biti prekinuta.

Dirhajmer je za Rojters kazao da je Bentley nakon odluke Britanaca o napuštanju Evropske unije obavio važne razgovore sa vlastima o ostanku kompanije na domaćem tlu.

"Pred nama je 9-12 meseci tokom kojih ćemo videti kako se stvari na tom planu odvijaju i zatim ćemo doneti ključne odluke za kompaniju jer moramo da mislimo o razvoju budućih modela", objašnjava Dirhajmer. "Time smo kupili malo vremena, kao i britanske vlasti, ali posle toga moraćemo da razjasnimo situaciju u vezi sa budućom proizvodnjom."

Bentley, kao i mnogi drugi proizvođači automobila čiji su pogoni u Velikoj Britanijia, zabrinut je zbog mogućih trgovinskih barijera koje bi mogle da se uspostave prema toj zemlji nakon okončanja postupka Bregzita. Zbog toga u kompaniji razmatraju da proizvodnju po potrebi premeste sa Ostrva u neku drugu državu.

"Bentley ima britanski identitet, po čemu je poznat u svetu, ali ako treba da biramo između toga da uopšte ne proizvodimo automobile i da ih proizvodimo van Britanije, izabraćemo ovo drugo", zaključuje Volfgang Dirhajmer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: