Subaru u Ženevi predstavio novi XV krosover

Japanski proizvođač zadržao je istu formulu kao kod prve generacije ovog modela, ali je XV znatno unapređen u odnosu na prethodnika.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2017.

09:34

Subaru u Ženevi predstavio novi XV krosover
Foto: Newspress.co.uk

Subaru se prilikom razvoja nove generacije modela XV odlučio za takozvani evolutivni dizajn, što znači da spoljašnji izgled automobila nije menjan iz korena, već je samo dorađen.

To se moglo naslutiti još 2016, kada je takođe na ženevskom auto-salonu prikazan XV Concept.
U poređenju sa prvom generacijom, novi XV ima nešto naglašeniji prednji deo sa istaknutijom maskom hladnjaka i modernijim farovima u stilu nove Impreze.

Automobil je postavljen na novu Subaru Global mehaničku platformu i za nijansu je niži od prethodnika (-5 mm), ali je zadržao izdašno odstojanje od tla koje iznosi 220 mm što ga čini dobro prilagođenim terenskoj vožnji.
Nova platforma je, kako kažu u japanskom proizvođaču, čak 70-100% čvršća i kruća u poređenju sa prethodnim modelom, a poboljšani su i sistemi oslanjanja i upravljanja.

Pored novog dizajna karoserije, proizvođač se potrudio i da stilski osveži 18 inčne alu felne i postojećoj paleti doda nove boje - Cool Grey Khaki i Sunshine Orange.
Centralnu poziciju na komandnoj tabli zauzima novi osmoinčni ekran multimedijalnog sistema, a Subaru trvdi da je povećan korisni prostor u kabini i u prtljažniku.

Poznati 2.0 litarski benzinski "boxer" motor iz prethodne generacije je zadržan, ali je 80% delova unapređeno. Agregat je i pojačan je pa sada umesto 150 ks proizvodi 156 ks (115 kW) i razvija 196 Nm.
Motor je uparen sa menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenosa (CVT), koji može da radi i u manuelnom modu sa 7 brzina.

Snaga se naravno prenosi na sva 4 točka preko potnatog Symmetrical All-Wheel Drive sistema.

Više tehničkih detalja o motorizaciji, kao i datum početka prodaje biće saopšteni uoči pojavljivanja ovog modela na tržištu.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: