Novi Volvo XC60 debituje u Ženevi

Jedan od najprodavanijih premijum SUV modela u Evropi uskoro dobija naslednika.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2017.

09:09

Novi Volvo XC60 debituje u Ženevi

Volvo XC60 u prodaji je već više od osam godina i, uprkos dizajnu koji odoleva vremenu, došlo je vreme da ga nasledi novi model.

Na prvim "tizer" fotografijama koje najavljuju svetsku premijeru druge generacije ovog automobila, vide se prepoznatljivi detalje poput prednjih "T" LED farova ("Torov čekić") ili tipičnih uzdužnih stop svetala koja zauzimaju veći deo D stuba.

Volvo će svoja najnovija dizajnerska i tehnička rešenja, kako na spoljašnjosti tako i ispod karoserije, preneti sa modela XC90 na manji SUV.
Novi XC60 preuzeće stilske elemente od nove generacije Volvo modela (XC90, S90 i V90), za čiji izgled je zaslužan dizajner Tomas Ingenlat koji od 2013. menja vizuelni identitet švedske automobilske marke. SUV će deliti mehaničku platformu sa pomenuta tri modela, dok će se ispod haube nalaziti nova generacija 2.0 litarskih četvorocilindarskih turbo motora.

U ponudi će biti i verzija sa Plug-in hibridnim pogonom, što polako postaje praksa na Volvo modelima.

Novi XC60 pojaviće se prvi put u javnosti pred publikom ženevskog auto-salona koji počinje 7. marta, kada će biti poznati i tehnički detalji ovog modela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: