Luksuz na japanski način: Lexus LS za 2017.

Novi LS ima prepoznatljive stilske elemente, karakteristične za najnoviju generaciju Lexus modela, poput jedinstvene maske hladnjaka i svetala u obliku bumeranga.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 10.01.2017.

13:06

Luksuz na japanski način: Lexus LS za 2017.

Prošlo je 28 godina otkako je prva generacija luksuzne limuzine LS debitovala na sajmu automobila u Detroitu, 1989. Simbolično, najnoviji, peti model u nizu svoje prvo pojavljivanje u javnosti imao je na istom auto-salonu gotovo tri decenije kasnije.
Kako kažu u Lexusu, automobil koji predstavlja vrh ponude japanskog premijum proizvođača ima upečatljiv, jedinstveni vizuelni identitet i najviši nivo luksuza u unutrašnjosti, kako bi u oštroj konkurenciji privukao kupce u preko 90 zemalja u kojima će se prodavati.

Novi LS postavljen je na produženu mehaničku platformu sa zadnjim pogonom koju koristi i Lexus LC 500 Coupe. U odnosu na odlazeću, 4. generaciju, novi model ima nešto sportskije proporcije, s obzirom da je niži za 1,5 cm.
Automobil je dugačak 5.235 mm, širok 1.900 mm i visok 1.450 mm, što ga svrstava u rang sa BMW-om Serije 7 sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

Razmak između osovina novog Lexusa LS je 3.125 mm, što takođe ukazuje da je ovaj model više konkurent top limuzinama sa produženim međuosovinskim rastojanjem, nego, na primer, regularnoj Seriji 7 ili Mercedesovoj S klasi.
Kupcima će na raspolaganju biti alu felne promera 19 ili 20 inča, a napredne tehnologije i laki materijali koji su korišćeni prilikom projektovanja i konstruisanja LS-a 5. generacije omogućile su da automobil bude za više od 90 kg lakši od prethodnika.

Za pogon je upotrebljen novi 3.5 litarski twin-turbo V6, razvijen pomoću F1 tehnologije. Motor nudi snagu u rangu V8 agregata, ali uz manju potrošnju goriva, kažu u Lexusu.
Ova pogonska jedinica isporučuje 415 ks, a maksimalni obrtni moment je 600 Nm, što je prema fabričkim podacima dovoljno da limuzina ubrza od 0 do 96 km/h za samo 4,5 s.

Motor je povezan sa novim desetobrzinskim automatskim menjačem, preuzetim iz LC 500.
Ovaj luksuzni automobil, koji nećemo viđati na našim putevima, najpre će se pojaviti u američkim prodajnim salonima, a prve isporuke planirane su za kraj 2017.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: