Dizajner Bugattija oblikovaće modele korejskog Genesisa

Aleksandar Saša Selipanov, koji je zaslužan za izgled Bugattija Chiron, postao je jedan od glavnih dizajnera južnokorejske luksuzne automobilske marke Genesis, koju je 2015. osnovao Hyundai.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 09.12.2016.

13:21

Dizajner Bugattija oblikovaće modele korejskog Genesisa
Alaksandar Saša Selipanov

Selipanov je postavljen za prvog čoveka Global Genesis Advanced dizajnerskog studija, koji se nalazi u Evropi, a iznad sebe imaće samo Luka Donkervolkea, šefa dizajna u Genesisu.

"Iskreno sam uzbuđen zbog toga što mi se pružila ovakava prilika, biće to novo poglavlje u mojoj karijeri", rekao je Selipanov.

"S obzirom da sam do sada radio za etablirane automobilske brendove, dizajniranje Genesisa predstavljaće nov i osvežavajući izazov za mene."
Bugatti Chiron
Selipanov, koji je diplomirao na Umetničkom koledžu za dizajn u Kaliforniji, na početku karijere radio je za Volkswagen u njegovom dizajnerskom centru u nemačkoj. Učestvovao je u radu na dizajnu spoljašnjosti automobila svih brendova u okviru VW grupacije.

Godine 2010. pridružio se dizajnerskom timu Lamborghinija, gde je pomagao u oblikovanju modela Huracan. Četiri godine kasnije, postavljen je za šefa dizajna eksterijera u Bugattiju, gde potpisuje projekat Vision Gran Turismo i kao krunu svog rada - model Chiron.

Selipanov će na novu dužnost stupiti u januaru 2017.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: