Kia Niro stiže u Srbiju početkom 2017.

Mali potkompaktni krosover sa hibridnim pogonom već se prodaje na evropskom tržištu.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2016.

11:41

Kia Niro stiže u Srbiju početkom 2017.

Korejski proizvođač saopštio je da je od početka leta 2016. u Evropi primio više od 23.000 narudžbina za novi hibridni krosover Niro. Od jula do kraja oktobra isporučeno je 5.815 automobila, a preostali kupci trebali bi svoja vozila da dobiju do kraja godine.

Kia Niro dizajnirana je kao vozilo koje spaja praktičnost i dizajn krosovera, sa učinkovitim i ekonomičnim hibridnim pogonom. Paralelni hibridni pogonski sistem kombinuje 1.6 litarski GDI benzinski motor s litijum jonskim polimerskim baterijskim sklopom i elektromotorom od 44 ks. Snagu na prednje točkove prenosi šestostepeni menjač s dvostrukim kvačilom.

Prema fabričkim podacima, emisija ugljen-dioksida je samo 88 g/km, a potrošnja goriva 3,8 l/100km (kombinovano, na osnovu standarda novog evropskog vozniog ciklusa).

Omiljen među poslovnim klijentima

Interesantno je da je među klijentima 46% kupaca koji su Niro nabavili kao privatno putničko vozilo, dok je preostalih 54% vozila prodatih flotnim kupcima, odnosno kompanijama, kažu u Kiji. Poređenja radi, u Kijinoj ponudi modela u Evropi, 57% svih vozila isporučeno je privatnim kupcima za lične potrebe, a 43% flotnim klijentima. Niro je zato važan model za Kiju, jer korejski brend želi masovniji prodor u sektor flotnih kupaca, gde Niro može ponuditi niske troškove održavanja i niske emisije ugljen dioksida.

Tim adutima, Kia namerava da privući nove poslovne kupce, koji se do sada nisu odlučivali za vozila tog proizvođača.

Kada je reč o našem tržištu, Niro u Srbiju stiže početkom 2017. godine, kada će biti poznate cene i raspoloživi paketi opreme.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: