Besplatan tehnički: Proverite auto uoči zimske sezone

AMSS započeo je još jednu akciju “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo", tokom koje svi zainteresovani vozači mogu besplatno prekontrolisati tehničku ispravnost vozila, ali i zameniti stari komplet prve pomoći za novi po povoljnoj ceni.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2016.

14:40

Besplatan tehnički: Proverite auto uoči zimske sezone
Foto: B92 arhiva

Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Republike Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila do subote 26. novembra, organizuje tradicionalnu akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”.

I ovog novembra AMSS je obezbedio vozačima besplatnu proveru tehničke ispravnosti vozila, kako bi se ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja u toku predstojeće zimske sezone, naglasili su u ovom nacionalnom auto-savezu.

AMSS podseća i da u ovom periodu ističe petogodišnji rok upotrebe novih kompleta prve pomoći, koji su, od kada je donet aktuelni zakon o bezbednosti saobraćaja, obavezni u svim vozilima. U skladu sa tim, savez je odlučio da u saradnji sa Galenikom, a u okviru ove akcije, omogući najpre svojim članovima, a zatim i svim vozačima da na svim prodajnim mestima AMSS uz minimalnu naknadu zamene svoje stare komplete prve pomoći novim.
Detalj sa konferencija za medije održane povodom poèetka akcije (Foto: AMSS)
Iz Uprave saobraćajne policije poručili su da će i ovoga puta podržati akciju “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo”, te da će u ovom periodu pojačati redovne saobraćajne kontrole i tom prilikom obaveštavati vozače da mogu da iskoriste ovu pogodnost, a za one koji budu upravljali neispravnim vozilom uslediće i kazne.

Nimalo niske kazne uslediće i za one koji u vozilu nemaju odgovarajući komplet prve pomoći, kažu u saobraćajnoj policiji.

Akciju koju sporvodi AMSS podržala je i Agencija za bezbednost saobraćaja, uz napomenu da ovakvi projekti imaju za cilj smanjenje broja nastradalih osoba u saobraćaju na putevima. Kako navode, jedan od nezanemarljivih faktora saobraćajnih nezgoda upravo je tehnički neispravno vozilo.

Ova akcija, koja se već 27 godina sprovodi dvaput godišnje, ima pre svega za cilj podizanje svesti kod vozača, jer su dosadašnji rezultati pokazali da je svako treće vozilo u Srbiji neispravno, istakli su organizatori.

AMSS uputio je apel na sve vozače da odvoje malo vremena i odazovu se akciji, te da na oko 90 linija tehničkog pregleda širom Srbije utvrde da li su bezbedni učesnici u saobraćaju. Adrese centara za pregled tehničke ispravnosti vozila dostune su na zvaničnom AMSS sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: