Najmanja BMW limuzina je kineska ekskluziva (FOTO)

BMW je u Kini zvanično predstavio Seriju 1 sedan, namenjenu isključivo kupcima u najmnogoljudnijoj zemlji sveta. Automobil je imao premijeru na aktuelnom auto-salonu u gradu Guangžu, gde je godinu dana ranije predstavljena i pretprodukcijska verzija ovog modela, po oznakom BMW Compact Sedan.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2016.

08:54

Najmanja BMW limuzina je kineska ekskluziva (FOTO)

Usled povećanja dimenzija BMW-a Serije 3 iz generacije u generaciju, otvorio se prostor da bavarski proizvođač ponudi kupcima novu kompaktnu limuzinu, koja u gami zauzima mesto ispod "trojke".

BMW Serije 1 sedan za sada je namenjen samo kineskom tržištu, gde će, kako kažu u ovoj kompaniji, privući kupce mlađe generacije iz sve veće, novostvorene kineske srednje klase.
Dizajnerski prepoznatljiv, automobil se stilski oslanja na model Serije 2 Coupe, naročito na svom prednjem delu.

U enterijeru centralnu poziciju na komandnoj tabli zauzima 8,8 inčni displej multimedijalnog sistema, a oprema u unutrašnjosti obuhvata i "head-up" displej, odnosno sistem za projektovanje informacija bitnih za vožnju na vetrobransko staklo, ili neposredno ispred njega, zatim dvozonski klima uređaj, kožna sedišta i mnoge druge doplatne opcije.
BMW Serije 1 sedan postavljen ja na UKL platformu, koju deli sa MINI modelima, novim BMW-om X1 i MPV vozilima Serije 2 - Active Torer i Gran Tourer, što znači da se snaga motora šalje na prednju osovinu automobila.

Motorizacija obuhvata trocilindarski 1.5 litarski turbo benzinac sa 136 ks (100 KW), koji pogoni BMW 118i, zatim 2.0 turbo benzinski agregat sa 4 cilindra i 192 ks (143 kW), namenjen BMW-u 120i, kao i najsnažniji, takođe 2.0 l motor sa 231 ks (173 kW), koji pokreće BMW 125i.

Pogonske jedinice su uparene sa šestobrzinskim manuelnim ili osmostepenim automatikom.
BMW Serij 1 sedan na kinesko tržište stiže u prvoj polovini 2017. gde će ga dočekati slični premijum rivali, kao što je Audi A3 Sedan ili Mercedes CLA.

Automobil će se prodavati po cenama od 26.100 do 37.720 dolara. O eventualnoj prodaji u Evropi do sada nije bilo govora.
.
.
.
.
. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: