Stiže novi model, a stari i dalje broj 1 po prodaji

U pet najvećih evropskih zemalja, Ford je u oktobru isporučio 18.847 Fiesti, što je 8,9 odsto više nego u istom mesecu 2015. Time je na ovim, ali i ostalim evropskim tržištima, Fiesta već petu godinu zaredom zadržala poziciju lidera po prodaji u svom segmentu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 18.11.2016.

09:14

Stiže novi model, a stari i dalje broj 1 po prodaji
Ford Fiesta ST200 (ilustracija)

Iako je aktuelna generacija prisutna na tržištu već osam godina, a Ford je najavio promociju naslednika za kraj novembra, ako se gledaju samo rezultati prodaje, stari model bi svakako mogao da "izdrži" još koju godinu.

Inače, pomenutih pet država su Nemačka, Velika Britanija, Španija, Francuska i Italija, a u njima se ostvari oko 70 odsto ukupne prodaje putničkih vozila na Starom kontinentu.

Podsećanja radi, u 2015. Ford je evropskim kupcima isporučio 314.432 Fiesti. Tako je ovaj model učvrstio prvu prodajnu poziciju u Evropi u kategoriji malih automobila, na kojoj je suveren od 2012.

Pored toga što je natraženiji model takozvanog B segmenta, Fiesta je, prema podacima koje je saopštio JATO Dynamics, na pomenutih pet najvećih tržišta na drugom mestu među 20 najprodavanijih automobila svih kategorija i svih marki (gledajući zbirno, prvi je VW Golf).

Ford Fiesta je i najtraženiji model u Fordovoj ponudi u Srbiji. U periodu januar-oktobar kupcima je isporučeno 538 tih automobila, 11,6 odsto više nego u istom razdoblju 2015. godine.

Nova Fiesta imaće premijeru na svečanosti u Kelnu, 29. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: