Stiže električna Vespa

Najprepoznatljiviji skuter na svetu dobiće električnu verziju 2017. godine.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.11.2016.

15:53

Stiže električna Vespa
Foto: Piaggio

Uz FIAT 500, Vespa je odigrala značajnu ulogu u motorizaciji posleratne Italije, ali i mnogih drugih zemalja. Iako je opstao na tržištu čitavih sedam decenija, u svetu u kome postoji veliki broj sličnih, a jeftinijih dvotočkaša, ovaj skuter danas nema istu ulogu i značaj kao nekada.

Proizvođač Vespe, kompanija Piaggio, namerava da ponovo prodrma konkurenciju tako što će modernizovati pogonski sistem svog modela i ponuditi kupcima verziju na struju. U kratkom saopštenju, ovaj italijanski proizvođač navodi da trenutno razvija novi električni motor za Vespu, koja će, kako kaže, i dalje zadržati sve one osobine koje su je nekada učinile uspešnom.

"Nova vespa na struju predstavljaće kombinaciju uzbudljivog izgleda, modernih tehnologija i ekološki prihvatljivog vozila", kaže se u saopštenju.

Vespa Elettrica debitovaće u drugoj polovini 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: