Unikatna Mazda MX-5 Speedster Evolution (FOTO)

Kao i svake godine, proizvođači automobila izlažu dorađene modele na sajmu SEMA u Las Vegasu. Mazda je ove godine između ostalog predstavila specijalnu Speedster verziju svog malog sportskog kabrileta MX-5.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2016.

10:59

Unikatna Mazda MX-5  Speedster Evolution (FOTO)

Na salonu specijalno dorađenih automobila u Las Vegasu (SEMA 2016), zaljubljenici u "tjunirane" modele uživaju u vozilima koja se ne viđaju tako često na putevima.

Za razliku od serijske Mazde MX-5, dizajn Speedster Evolution verzije inspirisan je starinskim roudsterima. Pored nešto drugačija karoserije, koju karakterišu odsustvo klasičnog vetrobrana i naglašene zasebne pozicije za vozača i suvozača, a automobil je lakši od standardne verzije za oko 45 kg.
Mazda nije saopštila tehničke detalje pogonskog agregata, a podsećamo da je standardni model dostupan u verzijama sa dva benzinska motora. Slabiji, Skyactiv-G 1.5 razvija 131 ks (96 KW) i 150 Nm, sasnažniji Skyactiv-G 2.0 proizvodi 160 ks (118 kW) i 200 Nm.

Sajam SEMA 2016. otvoren je 1. novembra i trajaće četiri dana.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: