Mercedes: 4 nova motora u S klasi

Mercedes je otkrio koji će se novi motori naći u restilizovanoj S klasi 2017. godine.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2016.

11:57

Mercedes: 4 nova motora u S klasi

Nemački proizvođač uskoro će predstaviti redizajn svoje najluksuznije limuzine, koji osim kozmetičkih osveženja uključuje i unapređenje motorizacije. Najavljena su četiri nova agregata, među kojima su linijski benzinski i dizel šestocilindraši, sa električnim sistemom od 48V.
Mercedes je saopštio da će novi benzinac sa 6 cilindara biti u stanju da isporuči preko 408 ks i 500 Nm, što je u rangu aktuelnih V8 motora ovog proizvođača.

Što se tiče šestocilindarskog dizelaša, on je opremljen tehnologijom promenljivog vremena otvaranja ventila, a blok motora je od aluminijuma. Dizel jedinica proizvodiće 313 ks (50-ak konjskih snaga više od odgovarajućeg aktuelnog agregata), uz smanjenje potrošnje goriva od 7%.
Mercedes je najavio i novi 4.0 V8 bi-turbo sa preko 476 ks i 700 Nm, a maksimalni obrtni moment dostupan je već od 2.000 o/min. Ovaj motor ima i mogućnost deaktivacije cilindara, čime se, po potrebi, efektivno pretvara u četvorocilindarski agregat sa nižom potoršnjom.
Četvrti novi motor u ponudi biće 2.0 litarski benzinac sa 4 cilindra. Mercedes je saopštio da je ovaj agregat u stanju da razvije oko 134 ks po litru radne zapremine, uz smanjenu potrošnju goriva u odnosu na postojeći motor slične snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: