Smena generacija: Mazda CX-5 za 2017. stiže u novembru

Potpuno nova Mazda CX-5 imaće svetsku premijeru na sajmu automobila u Los Anđelesu, 16. novembra.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

08:40

Smena generacija: Mazda CX-5 za 2017. stiže u novembru

Došao je trenutak da Mazda izvrši smenu generacija svog prvog modela u istoriji na kome je primenjen sada već čuveni "Kodo – duša pokreta" dizajn.

Kada se pojavio 2011. na auto-salonu u Frankurtu, CX-5 je izazvao pozitivne reakcije ljubitelja automobila. Uz novu, Skyactiv tehnologiju i motore, revolucionarni Kodo dizajn preporodio je Mazdine modele u narednih nekoliko godina.

U trenutku kada je kompletna gama japanskog proizvođača osvežena, mnogi su se pitali da li će njeni dizajneri uspeti da održe sadašnji nivo kada dođe vreme za smenu generacija. Odgovor na to pitanje dobićemo za par sedmica, kada nova Mazda CX-5 bude zvanično predstavljena novinarima i publici u Los Anđelesu.

Sudeći prema prvoj "tizer" fotografiji, na kojoj se vidi delimično zatamnjena silueta novog modela, fanovi Mazde nemaju razloga da budu zabrinuti. Fabrika očigledno neće menjati formulu koja joj je donela uspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: