Opel Insignia menja ime, stiže na sajam u Ženevi

Nova Insignia je u završnoj fazi razvoja, a Opel je starom nazivu ovog modela dodao oznaku Grand Sport.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

12:09

Opel Insignia menja ime, stiže na sajam u Ženevi

Uprkos tome što nova generacija Opelovog top modela krije svoj konačni izgled od radoznalih očiju pomoću "kamuflaže", na prvim zvaničnim fotografijama već se naziru linije i oblik ovog automobila.

Insignia Grand Sport bazirana je na potpuno novoj mehaničkoj platformi, sa znatno dužim međuosovinskim rastojanjem i kraćim prednjim i zadnjim prepustima karoserije. U poređenju sa aktuelnim modelom, duža je za 5,5 cm, centimetar šira i 3 cm niža. Izmenjene proporcije novoj generaciji daju sportskiju i elegantniju pojavu nego ranije.

Kako kažu u proizvođaču, efikasnost prostora i ušteda na masi bili su prioritet inženjera - u zavisnosti od verzije, upotrebom lakih materijala uspeli su da skinu i do 175 kilograma, u odnosu na prethodnika.
"Naziv Grand Sport sve govori. On reflektuje efikasnu dinamiku Monza koncepta, kao i nasleđe Opelovih klasika, Kapitäna, Admirala i Diplomata", objašnjava šef Opel grupe Karl-Tomas Nojman.

Sa Insignijom Grand Sport, kompanija započinje novo poglavlje u istoriji svojih top modela. Prethodnik je 2008. utemeljio novu Opelovu eru u smislu razvoja i dizajna, i bio je veliki hit na automobilskom tržištu - do danas, prodato je preko 900.000 Insignija.

Pet godina kasnije, na sajmu automobila u Frankfurtu 2013, Opel je pružio uvid u budućnost svog modela sa futurističkom dizajnerskom studijom Monza, koja je poslužila kao osnova za stilizaciju noe Insignije.
U suštini, Insignia Grand Sport nastavlja pristup koji je započet u C segmentu sa novom generacijom Astre, a sada to podiže na viši nivo.

Zvanična svetska premijera Opel Insignije Grand Sport održaće se u martu 2017. godine na salonu automobila u Ženevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: