Luksuz na Fordov način: Kuga i Edge Vignale

Ford je svoju luksuznu seriju Vignale na evropskom tržištu obogatio sa dva nova SUV modela.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 25.10.2016.

09:54

Luksuz na Fordov način: Kuga i Edge Vignale
Ford Kuga Vignale

Edicija vozila sa oznakom Vignale pokrenuta je sa ciljem da se deo potencijalnih kupaca premijum automobila preusmeri ka Fordovim automobilima koji bi imali bogatiju opremu i kvalitetnije materijale u unutrašnjosti. Dva najnovija modela na evropskom tržištu koja u svom nazivu imaju dodatak Vignale su SUV vozila Kuga i Edge.
Ford Kuga Vignale
Kao i drugi automobili iz ove Fordove serije, od standardnih modela razlikuju se već na prvi pogled - po drugačijoj maski hladnjaka. Osim toga, enterijer vozila obložen je kvalitetnim materijalima uključujući i takozvanu Windsor kožu.

Ford Kuga Vignale dostupna je u dve benzinske i dve dizel verzije. Benzince predstavlja 1.5 litarski EcoBoost sa 150 ks i 182 ks, dok se ponuda dizelaša svodi na 2.0 TDCi, u varijantama sa 150 ks i 180 ks. Snažniji benzinski motor uparen je isključivo sa šestostepenim automatikom i pogonom na sva 4 točka, dok se obe dizel verzije, uz doplatu, mogu naručiti sa pomenutim opcijama.
Ford Edge Vignale
Veći SUV, Ford Edge Vignale između ostalog, opremljen je specijalnim 19 inčnim alu felnama i kožnim enterijerom.

Kako bi osećaj u kabini tokom vožnje bio što sličniji onom u premijum vozilima, Ford je model Edge opremio Active Noise Control sistemom koji neutrališe spoljnu buku. Ovaj sistem koristi tri mikrofona raspoređena u kabini vozila, koji u svakom trenutku prate nivo buke u unutrašnjosti, a kompjuter zatim kroz zvučnike emituje talase koji imaju za cilj da neutrališu postojeće.
Ford Edge Vignale
Ford Edge Vignale nudi se sa dva dvolitarska dizel motora, slabijim sa 180 ks i jačim, bi-turbo agregatom sa 210 ks. Slabiji je uparen sa šetobrzinskim manuelnim menjačem, a snažniji sa Fordovim automatizovanim Powershift menjačem sa duplim kvačilom
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: