Nagrada "Ecobest 2016" za električnu Opel Amperu-e

Opel je na nedavno održanoj dodeli priznanja "Autobest Awards" kući odneo trofeje u dve kategorije.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2016.

12:28

Nagrada

Međunarodni žiri, sastavljen od nezavisnih novinara iz 31 evropske zemlje, dodelio je Amperi-e nagradu "Ecobest 2016". U obrazloženju je navedeno da je ovaj električni automobil sa zavidnom voznom autonomijom pobedio u oštroj konkurenciji, pruživši "pravi odgovor za oblikovanje budućnosti električnog prevoza u Evropi".
Opel Ampera-e je plod težnje ka inovacijama. Sa voznom autonomijom od, prema najnovijim podacima, preko 500 kilometara (mereno po Novom evropskom voznom ciklusu NEDC), ovaj električni automobil može da se pohvali sa oko 100 kilometara većim dometom u odnosu na trenutno najbližeg rivala u segmentu.

Performanse elektromotora su ekvivalentne snazi 150 KW/204 ks kod konvencionalnih SUS motora, a Ampera-e od 0 do 50 km/h ubrzava za samo 3,2 sekunde.
Sa dužinom od 4,17 m, Ampera-e spada u kompaktne automobile. Ona takođe nudi prostor za pet osoba i prtljažnik od 381 litar, što je iznad proseka za automobile slične dužine. Baterija se sastoji od 288 litijum-jonskih ćelija, sa kapacitetom od 60 kWh, a razvijena je u saradnji sa LG Chem.

Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 150 km/h zbog očuvanja vozne autonomije.
Pored priznanja za Aperu-e, Opel je na ovogodišnjoj manisfestaciji "Autobest Awards" dobio nagradu "Companybest 2016" za dostignuća postignuta pod palicom aktuelnog prvog čoveka kompanije Karla-Tomasa Nojmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: