BMW otkriva novu "peticu" 13. oktobra

BMW nije predstavio novu Seriju 5 na aktuelnom pariskom auto-salonu, ali je već odredio datum premijere koja će se ipak održati u oktobru.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2016.

11:54

BMW otkriva novu
Screenshot YouTube

Najnoviji "tizer" video, koji kao ni prethodni ne otkriva previše detalja o novom modelu. Ipak, BMW je prikazao novu funkciju (Remote 3D View), koja vlasniku omogućava da putem smartfon aplikacije "špijunira" svoj automobil, odnosno da nadzire oklolinu mesta na kojem ga je parkirao: Sedma generacija BMW-a Serije 5 bazirana je na novoj mehaničkoj platformi (CLAR), a zahvaljujući upotrebi aluminijuma, ugljeničkih vlakana i čelika visoke čvrstoće očekuje se da će novi model biti oko 100 kg lakši od prethodnika.

Osnovne benzinske i dizel verzije pogoniće četvorocilindarski 2.0 litarski turbo motori, a snažniji modeli koristiće 3.0 litarske šestocilindraše. Kupcima će na raspolaganju biti i Plug-In hibridna verzija, dok će se u vrhu ponude tradicionalno nalaziti sportski M5, najverovatnije sa 4.4 twin-turbo V8 motorom.

Prve fotografije i specifikacije nove Serije 5 biće objavljene 13. oktobra, za kada je zakazana online premijera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: