Ferrari: Ne računajte na povratak manuelnog menjača

Dok neki proizvođači supersportskih automobila istrajavaju u tome da u ponudi zadrže i manuelne menjače, u Ferrariju kažu da za ovu vrstu prenosnog sistema više nema mesta u njihovim savremenim modelima.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 07.10.2016.

10:36

Ferrari: Ne računajte na povratak manuelnog menjača
Prizor koji pripada prošlosti - prepoznatljiva ruèica Ferrarijevog manuelnog menjaèa u modelu California

Prvi čovek Ferrarija zadužen za tehnološki razvoj u toj kompaniji, Michael Hugo Leiters, u razgovoru za Motorinig, na sajmu automobila u Parizu, potvrdio je da će italijanski proizvođač nastaviti da nudi isključivo menjače sa duplim kvačilom, pre svega zbog boljih performansi.

"Ne postoji manuelni menjač koji može da bude superiorniji u pogledu performansi od menjača sa duplim kvačilom. S obzirom da su za Ferrari performanse jedan od prioriteta, odlučili smo se za prenosni sistem sa duplim kvačilom", objašnjava Leiters.

Poslednji model italijanskog proizvođača koji je bio dostupan sa manuelnim menjačem bio je Ferrari California, ali je svega nekoliko primeraka u svetu naručeno sa ovim prenosnim sistemom. Jedan od njih izložen je u Ferrarijevom muzeju u Marnelu.

Ferrari nije jedini proizvođač supersportskih automobila koji se odrekao manuelnog menjača s obzirom da je Lamborghini istu stvar uradio kada je lansirao model Huracan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: